29 Temmuz 2015 Çarşamba

Gökçeada Konaklama

           

              Gökçeada gezi rehberine devam ediyoruz.Sıra geldi cevabı en çok  merak edilen sorulardan birdiğerine.Gökçeadada nerde kalınır.?
         Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişmekle beraber genelleme yapacak olursak eğer adaya ilk defa geliyorsanız ve ada hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz ilk tercihiniz Gökçeada merkez olmalı.Neden diye soracak olursanız Gökçeada gezi rehberimde daha önce belirttiğim gibi adanın kalbi merkezde atıyor.Diğer köylerde kalacak olursanız plaja uzak kalabilirsiniz veya marketlere, hastaneye ulaşımınız zor olabilir.Örneğin bugunlerde telefonla ulaşan bir ziyaretçi uğurluda pansiyon bulduklarını ama aralarında diyaliz hastası olan bir yaşlı bayanın oldugunu belirterek fikir istediler.Bende kendilerine yanlış yaptıklarını diyaliz hastasının 10 gun boyunca 2 -3 defa diyaliz girmesi gerektiğini ve ugurlu ile merkez arasının 25 km oldugunu söyledim sıkıntılı olacağinı anlatarak merkezde kalmaları konusunda ikna ettim.
     
  Yani kısacası herkesin özel istekleri, beklentilerine göre Gökçeadada en ideal konaklanacak yer değişir.İlk kez gelindikten sonra ve ada hakkında az çok fikir sahibi olunduktan sonra birdahaki tatiliniz için doğru kararı kolaylıkla verebilirsiniz.

   Başlayalım önerilere... 

1.Arabanız yok hergün denize girmek ve gece hayatında boy göstermek istiyorsanız kaleköy,yeni bademli,eski bademli,yukarı kaleköy ilk tercihiniz olmalı.

2.Arabam var yemeği içmeyi ucuza getirmek istiyorum vede hergün adanın değişik plajlarının tadını çıkarmak istiyorum diyorsanız ise ilk tercihiniz Gökçeada merkez olmalı.

3.Benim için deniz ikinci planda ben Gökçeadanın kültürünü tanımak eski rum kültürü havasını solumak,terk edilmiş evlerin sıra sıra dizildiği dar rum sokaklarında kaybolmak istiyorum diyorsanız ha birde para önemli değil diyorsanız zeytinliköy eski bademli yukarı kalekoy derekoy deki otel motel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz.

4.Yok ben butun gun kefaloz plajında güneşlenip çamur banyosu yapıcam ben sadece gökçeadanın muhteşem denizinde vakit geçiricem diyorsanız tarih beni sevmez bende tarihi sevmem diyenlerdenseniz kefaloz plajı yakınındaki eşelek köyü tam size göre.

5.Su sporları ile yakınen ilgili iseniz Gökçeadaya sörf yapmak için geliyorsanız yine ilk tercihiniz eşelek köyü olmalı.

6.Ben ve ailem biraz muhafakazarız kalabalık plajları sevmeyiz yeşillik sakinlik arıyoruz bizim için gece hayatı mangal sofrası ve çay keyfi diyorsanız sizin tercihiniz ise uğurlu köyü olmalı bence..

Bu listeyi istediğimiz kadar uzatabiliriz.

Not:Eğer konaklamak için eski rum köylerini tercih edecekseniz malesef high sezon denilen temmuz ağustos aylarında bu köylerde aşırı derecede park sorunu yaşanıyor aman arabamın yeri kapılmasın diye arabasına binmeyenler bile var.Buda bende size ufak bir ipucu olsun.

Şimdi sıra nerde konaklayacağım sorusundan sonra otelmi pansiyonmu aparttamı konaklayacagım sorusunu cevaplamaya.

Gene iş dayanıyor para pul meselesine.Gökçeada da hertürlü zevke hertürlü gelire göre barınma seçenekleri mevcud.

1.Bir veya iki kişiyseniz parada ikinci planda ise ilk tercihiniz oteller olmalı yemekle kahvaltıyla uğraşmamak için..
2.Biz bir arabaya doluşup gelicez paramızda kısıtlı diyorsanız ev pansiyonlarını tercih etmelisiniz. Günlük olarak kiralanan bu evlerde her türlü eşya var ve mutfakta yemek işinizide çok ucuza halledebilirsiniz.Bu evlerin günlük kiralama bedelleri kiralanan tarihe süreye ve kiralayan kişi sayısına göre değişmekle beraber 2015 fiyatları 120 ile 180 tl arası değişmekte.

Bu sitede ben tanımadığım bilmediğim pansiyon otel gibi yerlerin telefon numaralarını vermiyorum.Siteden telefonumu alıp soranlara ise tanıdığım birkaç kişiye yönlendiriyorum.

Gökçeada konaklama konusunda yardımcı olmamı isteyenler numaramı arayabilirsiniz.
  Gökçeada campin hakkındaki tüm merak ettiklerinizi bu sayfada bulabilirsiniz.

Mete 0555 360 08 66 numaradan ulaşabilirsiniz.




Not:Lütfen konaklama ile ilgili soru fikir ve görüşleriniz aşağıda yorum kısmına bırakınız.Bırakınız ki sizden sonra gelecekleri ufakta olsa bir fikir verebilirsiniz.

12 yorum:

  1. Merhaba Mesut Mete. Harika bir blog olmus, tebrik ederim seni. Hic gitmedigim ve görmedigim bir yer hakkinda, senin sayende, o kadar cok bilgi sahibi oldum ki!!!
    Kismetse esimle birlikte 11-15 Temmuz 2016 araliginda Gökceada da olmayi planliyoruz. Yolculuk hakkinda, yola cikmadan plan yapmayi cok severim; nerede nekdr kalicaz, nerelere gidilir, oradan nereye devam edilir... gibi sorularin cevabini hazirlayip öyle yola cikarim genelde. Bu sefer senin sayende Gökceada etabimizin cevaplari belli; Merkezde kalinir, tüm köyler gezilir :)
    Genisce bir zaman ayirim böyle bir blog olusturdugun ve tanimadigin bir cok insana yardim ettigin icin kendi adima cok tesekkür ederim. Hayatta basarilar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler... bu geri dönüşler oldukça mutlu oluyorum yaptıklarımın işe yaradığını görmek dahada heveslendiriyor benı yazmaya.. şimdiden iyi tatiller diliyorum .siz bloğumda vermek istediğim ana fikirleri ve ip uçlarını yakalamışssınız size çok faydası olacaktır.Sizden ricam tatiliniz sonrası lütfen görüsşlerinizi burda paylaşırsanız birde gökçeada gezi rehberimi paylaşırsanız daha çok kişiye ulaşabiliriz.

      Sil
  2. Merhaba, Blog'unuz faydalı olmuş. Gezimizde faydalanabileceğimiz güzel bilgiler içeriyor. Elinize sağlık. Kalacak yer konusunda 2 yaşındaki oğlumuzla rahat edebileceğimiz, biraz da konforlu bir yer arıyoruz. Son Vapur Konukevi, Gökçeada Bağ Evleri, Anemos gibi seçenekler bulduk. Bunlardan tavsiye etmediğiniz var mı? Ya da başka önerebileceğiniz bir yer olur mu? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar yorumunuz için çok teşekkürler.adını andığınız tüm yerler gökçeadada tanına bilinen nezih yerler gönlünüz hangisini seçerse seçsin pişman olmazssınız derim şimdiden iyi tatiller.

      Sil
  3. Merhabalar Mesut Mete; Tesadüfen bulduğum sitenizde gerçekten çok ayrıntılı ve çok başarılı bir şekilde ve tüm samimiyetinizle Gökçeada'yı anlatmışsınız öncelikle emeğinize sağlık.Temmuzda ailemle planladığımız tatil için size ulaştım,sıcacık ilginiz ve yardımseverliğiniz için teşekkür ederim.Bize yol gösterdiniz.İyiki varsınız :) (Murat Hoca)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar hocam .çok teşekkürler. yardımcı olabildiysek ne mutlu. gökçeada tatili sırasındada bir problem olursa her zaman yardımcı olabılrım.ailenizle mutlu tatiller diliyorum kısmet olursa tanışırızda inşallah..

      Sil
  4. hocam eline sağlık bütün planımı siteni okuyarak yaptım umarım cok egleniriz

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkürler.faydalandığınız için ne mutlu.dahada ayrıntlı bilgi gerekirse ozeldende yardımcı olabılırım sımdıden ıyı tatıller.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar Mesut Mete Bey,
    Gökçeada'nın en sakin ve nezih hatta hiç kimsenin olmadığı plajı hangi bölgededir?
    Ayrıca Eylül'ün ilk haftası adanın iklimi deniz tatili için uygun oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gökçeadanın en tenha plajları kefaloz ile ugurlu arasında kalan bölgedeki plajlardır.eylül ayının ilk haftaları gökçeadanın en guzel zamanlarıdır.

      Sil
  7. Birçok ayrıntı gözetilerek hazırlanmış bu güzel paylaşımınız için teşekkürler Mete Bey,ben de 8-12 Ağustos tarihleri arasında kısmetse gideceğim,paylaştığınız bilgiler sayesinde sanırım güzel bir tatil olacak.Elinize ve yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanıt biraz geç oldu ama öncelikle çok teşekkürler. umarım gökçeadada güzel zaman geçirmişşinizdir.

      Sil

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...